Your avatar

PeterBrincker

@PeterBrincker

Peter Brincker er øjenlæge og indehaver af sin egen øjenklinik i Charlottenlund. Peter Brincker er uddannet læge fra Københavns Universitet i 1976.
0

followers

0

following

  • Posts
    8
Post image : Vejen til sunde øjne

Vejen til sunde øjne

Peter Brincker kan med sin øjenkirurgiske klinik i Charlottenlund hjælpe danskere til at opnå bedre syn med hjælp fra øjenlaseroperationer. Men hvis man gerne vil undgå øjenlaseroperationen, hvad kan man så gøre for at holde øjnene sunde?
Selvom det er normalt, at synet kan blive værre med alderen, har sunde øjne større chance for at forsinke forandringerne, som kommer med alderen. Desuden er sunde øjne også mere modstandsdygtige overfor udvikling af øjensygdomme og lidelser. 
Læs mere om Peter Brincker her.

Original
This post's author has indicated that the content is his/her own.
Created 8 months ago
Post image : Forløbet ved en øjenlaseroperation

Forløbet ved en øjenlaseroperation

I Charlottenlund ligger en øjenklinik, som er etableret af Peter Brincker. Øjenlægen har haft sin praksis siden 1989 og med mere end 30 års erfaring, har Peter udført +50.000 øjenoperationer. Når en patient har et ønske om at forbedre sit syn, kan denne med fordel undersøges af øjenlægen, hvor mulighederne vil drøftes. Det kan være man døjer med nærsynethed eller langsynethed, hvorfor man gerne vil være brillefri eller slippe for at tage kontaktlinser på. Endvidere kan en øjenlaseroperation også afhjælpe patienter med tynde hornhinder og bygningsfejl. Selve øjenlaseroperationen har til formål at forbedre synet hos den patient, som får operationen udført. Inden sådan en operation kan finde sted er der nogle forudsætninger, da alle ikke kan få en øjenoperation. Ydermere har flere patienter bekymringer, men med den teknologi der anvendes, kan man trygt få en øjenoperation. Først skal patienten til en indledende forundersøgelse, før man kan igangsætte behandlingen.
Teknologien der anvendes
Der er sat helt nye standarder for øjenlaseroperationer, som sikrer et resultat. Carl Zeiss Femtosecond Laser VisuMax Mel 90 – excimer laser er maskinen, der anvendes til laseroperationen. Fordelen ved denne teknologi er at det er den nyeste samt at denne teknologi er veldokumenteret. Det skaber en tryghed, da tre essentielle faktorer i sammenspil sikrer et godt resultat. Det er faktorerne præcision, ekspertise og teknologi.
Forskellen på denne teknologi og andre lasere er, at man med femtosecond laser-teknologien er mere præcis i udførelse af operationen, da denne opdeler patientens øje på i 850 punkter, hvorimod andre kun når op på 250 punkter. Det er en markant forskel, og det har stor betydning for præcisionsudførelsen. Endvidere kan teknologien simulere en operation baseret på patientens øje, hvorfor man kan skabe et digitalt billede af øjet og simulere laseren indtil, man har et tilfredsstillende resultat. Når denne er simuleret, kan den overføres til selve laseren, som inden for kort tid udfører øjenlaseroperationen.
Er øjenlaseroperationen ens for alle?
Ingen patienter er ens, hvorfor det kræver en grundig undersøgelse af patientens øje/øjne. Laseren der bruges er den samme, men udførelsen er anderledes alt efter, hvad der skal afhjælpes med en øjenlaseroperation.
I forbindelse med operationen ændres formen på patientens hornhinde for at forbedre synet, men der er forskel på en behandling af en patient med nærsynethed og en med langsynethed. På en skånsom måde sliber laseren hornhinden, således at det ønskede resultat opnås.
·         Patienter med langsynethed får slebet hornhinden mere krum.
·         Patienter med nærsynethed får slebet hornhinden mere flad.
·         Patienter med bygningsfejl får slebet hornhinanden mere ensartet.
Hvem kan og hvem kan ikke få en øjenlaseroperation?
For at skabe de bedste forudsætninger for resultater ved en øjenlaseroperation gælder det, at patientens syn er stabilt, hvorfor styrken, der anvendes i brillen eller kontaktlinsen, minimum skal have været den samme i et år. Dermed skaber man de bedste forudsætninger for tilfredsstillende resultater. Selvom der ikke er en alder for, hvornår man senest kan få foretaget en øjenlaseroperation, kan det i nogle tilfælde udelukkes for patienter som er over 45 år. Det skyldes, at hornhinden med alderen bliver alt for stiv og derfor besværlig at arbejde med. Det vil en forundersøgelse afgøre.
·         Alderen for øjenlaseroperation af nærsynethed er mindst 18 år.
·         Alderen for øjenlaseroperation af langsynethed er mindst 20 år.
Patienter, som ikke kan få en øjenlaseroperation, er følgende:
·         Patienter med presbyopi – gammelmandssyn
·         Patienter med keratonus

Original
This post's author has indicated that the content is his/her own.
Created 9 months ago
Post image : 9 ting der påvirker dit syn

9 ting der påvirker dit syn

Ligesom vi passer på vores krop og sundhed, er det også vigtigt at passe på vores syn. Ligesom vores krop og helbred bliver vores øjne nemlig også påvirket af vores livsstil, vores kost, vores sovevaner og meget mere. Vi tager ofte vores syn forgivet, men faktisk er øjensygdomme noget der er ganske udbredt i den danske befolkning. Faktisk bliver der foretaget 50.000 operationer for grå stær hvert år - det er den største andel af kirurgiske operationer der i alt bliver foretaget i Danmark hvert år. 
I dette blogindlæg kan du læse om de 9 mest typiske fejltagelser, som mange begår, og som desværre kan have fatale konsekvenser for dit syn. 

Created a year ago