Skræddersyet jakkesæt vs. almindeligt — hvad er forskellen?

Skræddersyet jakkesæt

Et skræddersyet jakkesæt kan virke som en dyr investering, når man sammenligner prisen med et almindeligt jakkesæt købt i en butik. Hvad er det egentlig, man får for de ekstra penge? Hvad er forskellen på et skræddersyet jakkesæt og et almindeligt? Der er faktisk ret mange.

Skræddersyet jakkesæt er syet efter dine kropsmål

Når du bestiller et skræddersyet jakkesæt hos en skrædder, så tager skrædderen dine kropsmål. Vedkommende måler dig over skuldrene, rundt taljen, om hofterne, om lårene og tager selvfølgelig også mål af din ben- og armlængde. Målene bruges til at sikre, at din skræddersyede jakkesæt kommer til at sidde perfekt på netop din krop. Ofte vil forløbet hos en skrædder inkludere én eller flere fittings, hvor jakkesættet løbende justeres.

Ydermere kan en skrædder hjælpe med at lave særlige detaljer, der skjuler eller fremhæver særlige dele af din krop. Det kan fx være, at du har lidt topmave, der skal gemmes væk, eller du gerne vil se mere bredskuldret ud. Denne tilpasning til dine ønsker og det helt perfekte fit kan du ikke på samme måde opnå med et jakkesæt købt i en butik. Det er nemlig syet på en fabrik efter standardmål, og du kan nemt komme ud for, at din krop ikke er en ‘standardkrop’.

Med et skræddersyet jakkesæt vælger du selv tekstiler og design

En anden forskel på et almindeligt jakkesæt og et skræddersyet jakkesæt er, at når du får syet jakkesættet hos skrædderen, så er du selv herre over, hvilke tekstiler, der skal benyttes. De fleste skræddere ligger inde med et stort sortiment af lækre tekstiler i forskellige prisklasser.

Ofte kan du vælge mellem bomuld samt en række mere eller mindre eksklusive uld- og silkeblandinger. Tekstiler har stor betydning for både komforten og fornemmelsen af at bære jakkesættet, og dyre tekstiler signalerer selvfølgelig også en højere grad af professionalisme og luksuriøsitet.

Udover selve stoffet, kan du hos en skrædder også selv bestemme, hvilke typer knapper og andre detaljer, du ønsker på jakkesættet, ligeså vel som du kan bestemme designet. Skræddersyede jakkesæt kan fx sys efter den britiske, amerikanske eller italienske stil, men det er også muligt at få syet dit helt eget design under kyndig rådgivning fra skrædderen.

Opsummerende er der altså to store forskelle på at vælge et almindeligt ‘stang-jakkesæt’ i en butik og på at investere i et skræddersyet jakkesæt:

  1. Med et skræddersyet jakkesæt kan du opnå det perfekte fit og komfort
  2. Med et skræddersyet jakkesæt kan du selv vælge tekstiler, design og detaljer

You may also like

Discussion

No comments yet... Be the first to leave a reply! Login here

avatar
AnneSpang
0 Karma
2 Posts

Anne Spang er din online skrædder til herre- og dametøj. Vi er til for at hjælpe dig med at blive den mest velklædte, eksklusive og komfortable version af dig selv. Besøg hjemmesiden og bliv inspireret: www.annespang.dk

Made with by Mamby