Jeg har fortrudt mit huskøb - hvad gør jeg?

Drømmehuset er fundet, og du har underskrevet købsaftalen. Alt er godt, men pludselig fortryder du dit køb, og hvad gør du så? Kan du nå at fortryde?

Det korte svar er JA, det kan du godt. Du skal blot være opmærksom på, at din indsigelse skal ske inden for seks hverdag efter underskrevet aftale. Det er i henhold til den gældende lovgivning på området.

Denne lov gælder kun køber. For den sælgende part har ikke mulighed for efterfølgende at fortryde sit salg. Det betyder i bund og grund, at en købsaftale er endelig, så snart begge parter har underskrevet kontrakten.

I enkelte tilfælde er der sælgere, der får indført et forbehold i købsaftalen, der gør det muligt for dem at fortryde salget - det er hører dog til sjældenhederne, da sælger jo som udgangspunkt er interesseret i at komme af med sin bolig.

Vær i øvrigt opmærksom på, at en handel først er endelig, når både den sælgende og købende part har underskrevet købsaftalen. Det vil altså sige, at hverken en mundtlig accept fra sælger eller for den sags skyld ejendomsmæglerens godkendelse af handlen, er bindende. Det er først, når du har sat din underskrift på købsaftalen, at der er tale om et køb.

Fortryder du ikke dit køb, men opdager du for eksempel alvorlige skader efter købet, så er det en god idé at tegne en ejerskifteforsikring, inden du køber bolig. Med ejerskifteforsikringen er du nemlig økonomisk dækket, skulle det ske.


You may also like

Discussion

No comments yet... Be the first to leave a reply! Login here

avatar
Danskboligforsikring
0 Karma
13 Posts

Made with by Mamby