Statistik på boligmarkedet for april

Your avatar
Rene Larsen
Statistik på boligmarkedet for april

Boligmarkedet i Danmark har bevæget sig i én retning det seneste halvandet år - og det er fremad. Det viser alt indsamlet statistik, som Dansk Boligforsikring har afdækket intenst på deres forskellige kanaler.

 

Den seneste statistik, Dansk Boligforsikring er dykket ned i, er udviklingen i danske boligpriser og antallet af boliger i udbud i det første kvartal af 2021. Og det er fortsat i samme tempo, endda i et højere tempo, end i samme periode i 2020.

 

Der har været stor tvivl blandt eksperterne om, i hvilken retning boligmarkedet ville udvikle sig i - og der har endda været tale om frygten for en boligboble, som den der ramte Danmark efter finanskrisen. 

 

Men nu ser det ud til, at der er ved at ske en ændring i udviklingen. 

 

Kigger vi på statistik over alle boligtyper, blev der i januar solgt 9.501, i februar 11.124, i marts 13.382. Som det ses på tallene, har der i forbindelse med hver ny måned været en stigning. Men det har ændret sig med april måned. Her har der for første gang været en nedgang i salget.

 

Der blev i april måned solgt 10.920 boliger, og det svarer til en nedgang i forhold til marts på 18 procent. Dykker man lidt ned i statistik for den seneste måned, april, og kigger på de forskellige boligtyper, kan man her se, at det er ejerlejligheder, der er faldet mest i forhold til salg. 22 procent er facit her. 


Næst på listen kommer sommerhusene med et fald på 18 procent efterfuldt af villaer og rækkehuse, der har haft et fald på 17 procent.

 

Hvordan ser fremtiden ud for boligmarkedet? Det er svært at spå om, og eksperterne har da også forskellige bud på det. Som det ser ud lige nu, ligger boligmarkedet fortsat på et knaldhøj niveau - statistik for alene april viser, at salget her ligger 60 procent højere end i 2020. 

 

Uanset hvad, bliver det spændende at følge boligmarkedets udvikling den kommende tid. Dansk Boligforsikring har altid statistik på deres hjemmeside, så her er det værd at holde øje. Job hos Dansk Boligorsikring er der også rig mulighed for - lige nu tilbyder Dansk Boligforsikring et job som konsulent til besigtigelse af bygningsskader.  

 

Keep discovering on Mamby:

boligmarkedet
statistik
dansk
boligforsikring
If you liked this post, you may also be interested in...
O
Information Work with us Contact Terms and Conditions FAQs
© 2021, Mamby Investments