Alle operationer har risici, men hvad gør man, hvis skaden sker?

Your avatar
by
Spejlmanden
Your avatar
by
Spejlmanden
Alle operationer har risici, men hvad gør man, hvis skaden sker?

Det er for mange mennesker en meget stor beslutning at lade sig operere på hospitalet. Man lægger sit liv og førlighed i et andet menneskes hænder, man skal muligvis bedøves og så vil der altid være en risiko for, at operationen mislykkes. Og hvad gør man så, hvis det går galt? Det får du svaret på i denne tekst.

 

Forsikring af patient og læge

I Danmark er alle patienter dækket af Erstatningsordenen, når de bliver behandlet af det danske sundhedsvæsen på både offentlige hospitaler og privathospitaler samt klinikker (Får du en tandskade ifm. et besøg hos din tandlæge, er det dog en anden ordning, der gælder).

Erstatningsordenen dækker dig ikke kun på hospitalerne og i klinikkerne, men også ifm. evt. behandling af ambulancereddere, akutlæger, vagtlæger, andre behandlere såsom kiropraktorer, kliniske diætister, på plejehjemmene, i sociale institutioner (f.eks. bo- og handicaptilbud), til bloddonationer, ifm. sundhedsvidenskabelige forsøg og meget mere.

Dette vil sige, at du er forsikret mod skader, der måtte opstå ifm. et operationsforløb. En skade i denne sammenhæng dækker over dødsfald og skader, der opstår på et hvilket tidspunkt undervejs i operationsforløbet. Dette kan bl.a. være:

- Skader der opstår i forbindelse med selve behandlingen

- Skader der opstår pga. forkert behandling

- Skader der opstår pga. forsinket behandler

- Skader der opstår pga. manglende behandling

- Skader eller sygdomsforværring pga. fejldiagnose

- Andre komplikationer der opstår i forbindelse med den sygdom, du bliver behandlet for.

Skulle det ske, at du får en skade, kan du søge erstatning gennem Patienterstatningen.

Lægerne er dækket af deres arbejdssteds forsikring, og på den måde er du altid forsikret, selv hvis den enkelte læge er insolvent. Alle læger afgiver dog “lægeløftet”, når de bliver færdiguddannet, og det stiller krav til dem. De vier nemlig deres liv til at hjælpe andre, også uden for hospitalerne. Dette betyder, at de også skal hjælpe mennesker i nød, når de har lagt kitlen og fået fyraften. Den ansvarlige læge vil derfor tegne en lægeansvarsforsikring for også at være dækket her. 

Et eksempel kunne være kirurgisk øjenlæge Peter Brincker. Han er ligesom sine kolleger og fagfæller uddannet læge og har masser af erfaring, og så går han op i altid at give professionel behandling til sine patienter. Får du foretaget en øjenoperation hos Peter Brincker er du altså i sikre hænder, men du er også forsikret på alle tænkelige måder, skulle der opstå komplikationer, da han også har tegnet en lægeansvarsforsikring.

 

surgery
surgeon
ophthalmology
eye
retinal
disease
hospital
medical
doctor
0.00€
Cheer up, leave your comment
0
If you liked this post, you may also be interested in...
O
© 2022, Mamby Investments
Information Work with us Contact FAQs Creators Terms and Conditions